Direktlänk till inlägg 29 juni 2009

Hundvärlden är bra liten...

Av Amanda Terapihund - 29 juni 2009 20:21


Idag ringde en uppfödarkollega från Umeå och ville veta lite mer om tikvalpen. Vi pratade om rasen och kullen och våra cavalierer just nu och det visade sig att vi hade en gemensam bekant – Ex-Elvis tilltänkta köpare. För nästan exakt ett år sedan köpte de en hanvalp av henne. Den hanen lämnade de tillbaka efter cirka en vecka...


Ex-Elvis hade tur som fick komma till sin rätta familj direkt, utan att först "provbo" hos en annan familj som inte tänkt igenom sitt valpköp ordentligt! Detta är MYCKET sällsynt, tack och lov, men det händer tyvärr ibland.

Personligen har jag svårt att förstå att man inte tänker igenom ett valpköp. Man skaffar ju en liten försvarslös familjemedlem som man förhoppningsvis ska leva tillsammans med i sorg och glädje i minst tio år.


Ni som sitter där ute och läser denna blogg och andra bloggar och hemsidor – om ni förälskar er i någon valp tänk igenom eventuellt valpköp ORDENTLIGT och sov på saken flera nätter. Det är det bästa för både er, valp och uppfödare.


En valp är en levande varelse som är helt beroende av dig den första tiden. Respektera den och tag väl hand om den!


hälsar UllaBritta,

AMANDA:s matte

 
ANNONS
 
Ingen bild

Birgitta

30 juni 2009 07:17

Tack för kloka ord ang. valpköp!!! Trevlig sommar och hoppas Amandas valpar får det gott i sina nya hem.

 
izzma

izzma

5 juli 2009 16:08

Mycket kloka ord. Tur mina ägare tänkt egenom noga å pratat innan de bestämde sig för vovve, å vikken tur att det hittade mig....

http://www.lakristroll.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amanda Terapihund - 18 januari 2010 15:05


  ... av Monika och Kajsa. Kajsa har varit i stallet och skött om och ridit sin Boy och mamma Monika har hjälpt till – hon är väldigt duktig på det  :-) – att sköta de andra hästarna i stallet. De avslutade dagen med en titt- och leks...

Av Amanda Terapihund - 16 januari 2010 16:59

Äntligen är det mildare, under -10 grader varje dag, så valparna kan gå ut flera gånger om dagen – när de vaknar, när de ätit och någon gång däremellan också. Dom är riktigt duktiga på att göra sina behov ute och stannar inte ens för att kis...

Av Amanda Terapihund - 11 januari 2010 11:36

Ännu en härlig dag, med bara -4 grader! Idag ska valparna få gå ute igen. Den senaste månaden har det varit rejält kallt (-20 -- -38) så valparna har bara varit ute en gång innan igår. Igår var det plötsligt 0-gradigt så då blev det en efterlängta...

Av Amanda Terapihund - 9 januari 2010 01:16

Hej i natten! Nästan alla har gått och lagt sig och sover gott. Jag och matte är vakna och vill visa ett par bilder på min Fudge ("gul tik"). Hon var väldigt upprymd och exalterad när matte skulle fotografera dem och ville inte alls stå på sina ...

Av Amanda Terapihund - 7 januari 2010 12:18

Jaa, de barna, de barna! Jag fick verkligen skämmas för deras uppförande vid fotograferingen. Den "blå" hanen (namn efter halsbandsfärgen) var duktigast och busigast var "gul" tik – hon ville absolut inte vara med. Korven var helt OK så den ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se