Direktlänk till inlägg 12 november 2009

Inofficiell utställning i Boden 11 oktober 2009

Av Amanda Terapihund - 12 november 2009 19:09


Som vanligt höll Svenska Vinthundklubben en inofficiell utställning i totollen på travbanan i Boden dagen efter sin rasspecial.


Fyra cavalierer var anmälda och det märkliga var att alla fyra var hanar av den ovanligaste färgen inom rasen - black and tan. Tre av dem var kullsyskon och var mina pojkar ut kullen efter Krille. Tikvalpen, Buppan, tyckte det var för långt att åka från Umeå så hanarna fick klara sig själva....och det gjorde de med den äran!

Domare var Elizabette Kallin-Forssberg, kennel Khalil.


Vann, med hederspris, gjorde Trollsångens Allrak-Lokast, med tilltalsnamnet Rambo. Rambo visades av matte Anna som var novis på utställning och gjorde ett suveränt jobb. Hon hade nog sugit åt sig uppvisningens ädla konst som en svamp på träningen veckan innan Glad.  På andra plats, också med hederspris, kom Trollsångens AK Allrag-Ladast, alias Ozzy, ägare Maria Pesu med familj På tredje plats kom Trollsångens Allrap-Iggast (han levde upp till sitt namn), som kallas Eddie till vardags. Inget hederspris till Eddie som var föööööööööör glad (inte precis något allvarligt fel på en cavaliervalp...) för att ha tid att förstå stundens allvar och visa upp sig från sin bästa sida.

Den fjärde hanen fick ett andra pris, han var vuxen.


I tävlingen Barn med Hund deltog Moa med "sin" Rambo. Moa var absolut bäst av ALLA på att visa hund och hon hade aldrig varit på en hundutställning tidigare... HON är en riktig NATURBEGÅVNING! De hamnade på andra plats av alla deltagare. Eddie med lillmatte (förlåt vännen men jag kommer inte ihåg vad du heter Skäms) var också med. Eddie var lika pigg och sprallig som när matte Ulla visade honom och lillmatte jobbade FANTASTISKT med den bångstyrige valpen (som kanske skulle ha fått namnet Allral_Ugnast och inte Allrap-Iggast?) och lyckades till slut få honom att förstå att det är matte som bestämmer vilken väg man ska gå Flört.


Tack allesammas för att ni kom och var med, ni var alla jätteduktiga! Hoppas vi gör om det här (ni tränar väl?)


AMANDA

genom gammelmatte


Så här lite på undanskymd plats skäms gammelmatte Anna som fotograferade en massa på utställningen. Hon laddade över alla bilder från kameran till datorn och raderade från minneskortet (utan att kolla på datorn att allt var OK). Något hade gått fel så ingen av alla de drygt 100 bilderna går att öppna...Gråter Hon hade fotograferat hela utställningen med alla finalister mm. MEN ett är säkert - hon gör aldrig mer om det misstaget... Om någon av er har bild/er på syskonen på utställningen får ni jättegärna skicka till bloggen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anna

3 februari 2010 19:55

Jag tror det blev lite tokigt..Det var nog Rambo
som fick bir...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amanda Terapihund - 18 januari 2010 15:05


  ... av Monika och Kajsa. Kajsa har varit i stallet och skött om och ridit sin Boy och mamma Monika har hjälpt till – hon är väldigt duktig på det  :-) – att sköta de andra hästarna i stallet. De avslutade dagen med en titt- och leks...

Av Amanda Terapihund - 16 januari 2010 16:59

Äntligen är det mildare, under -10 grader varje dag, så valparna kan gå ut flera gånger om dagen – när de vaknar, när de ätit och någon gång däremellan också. Dom är riktigt duktiga på att göra sina behov ute och stannar inte ens för att kis...

Av Amanda Terapihund - 11 januari 2010 11:36

Ännu en härlig dag, med bara -4 grader! Idag ska valparna få gå ute igen. Den senaste månaden har det varit rejält kallt (-20 -- -38) så valparna har bara varit ute en gång innan igår. Igår var det plötsligt 0-gradigt så då blev det en efterlängta...

Av Amanda Terapihund - 9 januari 2010 01:16

Hej i natten! Nästan alla har gått och lagt sig och sover gott. Jag och matte är vakna och vill visa ett par bilder på min Fudge ("gul tik"). Hon var väldigt upprymd och exalterad när matte skulle fotografera dem och ville inte alls stå på sina ...

Av Amanda Terapihund - 7 januari 2010 12:18

Jaa, de barna, de barna! Jag fick verkligen skämmas för deras uppförande vid fotograferingen. Den "blå" hanen (namn efter halsbandsfärgen) var duktigast och busigast var "gul" tik – hon ville absolut inte vara med. Korven var helt OK så den ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se