Direktlänk till inlägg 15 december 2009

Nu är jag tillbaka i cyperspace igen!

Av Amanda Terapihund - 15 december 2009 15:43


Hej alla mina vänner!

Jag skäms lite för att jag inte hållit er uppdaterade med allt som hänt hos oss.

Matte har varit fullt upptagen med att ordna diverse inför två kommande utställnngar i Överkalix - TOP DOG 2010 och SKK:s nationella utställning 2011 (hemsideadress till båda är http://www.överkalixutställningen.se). Själv har jag, tillsammans med matte, varit på bilresa till Åbo i södra Finland för att träffa Turo (FI, SE & EECH Bacchante Du Nid Du Faisan). Han var både jättetrevlg och snygg, så...


Pappa Turo


...resultatet av det blev nio! valpar, men eftersom jag födde dem på dygn 56 var en del av dem så svaga att de bara klarade sig något/några dygn, de var inte färdigutveclade för ett liv utanför mammas trygga livmoder. Kvar blev två ruby tikar och två black & tan hanar. Dom var stora och livskraftiga från första stund.


  

Här är alla fyra vid fyra veckors ålder

 

  

Första tiken

 

  

Andra tiken

 

 

Hane ett 

 

  

Hane två


Matte blev först lite besviken att det inte blev någon black & tan tik eftersom hon så gärna ville ha en, men nu är hon såååå glad i mina små trots det.


  


Mina valpar är nu fem veckor (i söndags) och har börjat leka med varandra och även provat på lite valpmat.


Alla bilder tagna för drygt en vecka sedan. Nya kommer!


AMANDA 
ANNONS
 
Linnéa

Linnéa

15 december 2009 19:40

Vilka underbara valpar! Jag hade gärna tagit en black & tanhane efter dessa föräldrar, men det får vänta :) Nu har jag min Signe som ännu bara är 8 månader.
Glada hälsningar från Luleå

http://lejas.se

 
Annika Bucht

Annika Bucht

16 december 2009 12:18

Hej Amanda,

Grattis till dina fina valpar !
Du ser ut att vara en duktig mamma,
gott slut på 2009 och ett framgångsrikt 2010 !

Kram och krafs Annika.

http://www.annispearls.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amanda Terapihund - 18 januari 2010 15:05


  ... av Monika och Kajsa. Kajsa har varit i stallet och skött om och ridit sin Boy och mamma Monika har hjälpt till – hon är väldigt duktig på det  :-) – att sköta de andra hästarna i stallet. De avslutade dagen med en titt- och leks...

Av Amanda Terapihund - 16 januari 2010 16:59

Äntligen är det mildare, under -10 grader varje dag, så valparna kan gå ut flera gånger om dagen – när de vaknar, när de ätit och någon gång däremellan också. Dom är riktigt duktiga på att göra sina behov ute och stannar inte ens för att kis...

Av Amanda Terapihund - 11 januari 2010 11:36

Ännu en härlig dag, med bara -4 grader! Idag ska valparna få gå ute igen. Den senaste månaden har det varit rejält kallt (-20 -- -38) så valparna har bara varit ute en gång innan igår. Igår var det plötsligt 0-gradigt så då blev det en efterlängta...

Av Amanda Terapihund - 9 januari 2010 01:16

Hej i natten! Nästan alla har gått och lagt sig och sover gott. Jag och matte är vakna och vill visa ett par bilder på min Fudge ("gul tik"). Hon var väldigt upprymd och exalterad när matte skulle fotografera dem och ville inte alls stå på sina ...

Av Amanda Terapihund - 7 januari 2010 12:18

Jaa, de barna, de barna! Jag fick verkligen skämmas för deras uppförande vid fotograferingen. Den "blå" hanen (namn efter halsbandsfärgen) var duktigast och busigast var "gul" tik – hon ville absolut inte vara med. Korven var helt OK så den ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se