Senaste inläggen

Av Amanda Terapihund - 15 december 2009 15:43


Hej alla mina vänner!

Jag skäms lite för att jag inte hållit er uppdaterade med allt som hänt hos oss.

Matte har varit fullt upptagen med att ordna diverse inför två kommande utställnngar i Överkalix - TOP DOG 2010 och SKK:s nationella utställning 2011 (hemsideadress till båda är http://www.överkalixutställningen.se). Själv har jag, tillsammans med matte, varit på bilresa till Åbo i södra Finland för att träffa Turo (FI, SE & EECH Bacchante Du Nid Du Faisan). Han var både jättetrevlg och snygg, så...


Pappa Turo


...resultatet av det blev nio! valpar, men eftersom jag födde dem på dygn 56 var en del av dem så svaga att de bara klarade sig något/några dygn, de var inte färdigutveclade för ett liv utanför mammas trygga livmoder. Kvar blev två ruby tikar och två black & tan hanar. Dom var stora och livskraftiga från första stund.


  

Här är alla fyra vid fyra veckors ålder

 

  

Första tiken

 

  

Andra tiken

 

 

Hane ett 

 

  

Hane två


Matte blev först lite besviken att det inte blev någon black & tan tik eftersom hon så gärna ville ha en, men nu är hon såååå glad i mina små trots det.


  


Mina valpar är nu fem veckor (i söndags) och har börjat leka med varandra och även provat på lite valpmat.


Alla bilder tagna för drygt en vecka sedan. Nya kommer!


AMANDAANNONS
Av Amanda Terapihund - 12 november 2009 19:09


Som vanligt höll Svenska Vinthundklubben en inofficiell utställning i totollen på travbanan i Boden dagen efter sin rasspecial.


Fyra cavalierer var anmälda och det märkliga var att alla fyra var hanar av den ovanligaste färgen inom rasen - black and tan. Tre av dem var kullsyskon och var mina pojkar ut kullen efter Krille. Tikvalpen, Buppan, tyckte det var för långt att åka från Umeå så hanarna fick klara sig själva....och det gjorde de med den äran!

Domare var Elizabette Kallin-Forssberg, kennel Khalil.


Vann, med hederspris, gjorde Trollsångens Allrak-Lokast, med tilltalsnamnet Rambo. Rambo visades av matte Anna som var novis på utställning och gjorde ett suveränt jobb. Hon hade nog sugit åt sig uppvisningens ädla konst som en svamp på träningen veckan innan Glad.  På andra plats, också med hederspris, kom Trollsångens AK Allrag-Ladast, alias Ozzy, ägare Maria Pesu med familj På tredje plats kom Trollsångens Allrap-Iggast (han levde upp till sitt namn), som kallas Eddie till vardags. Inget hederspris till Eddie som var föööööööööör glad (inte precis något allvarligt fel på en cavaliervalp...) för att ha tid att förstå stundens allvar och visa upp sig från sin bästa sida.

Den fjärde hanen fick ett andra pris, han var vuxen.


I tävlingen Barn med Hund deltog Moa med "sin" Rambo. Moa var absolut bäst av ALLA på att visa hund och hon hade aldrig varit på en hundutställning tidigare... HON är en riktig NATURBEGÅVNING! De hamnade på andra plats av alla deltagare. Eddie med lillmatte (förlåt vännen men jag kommer inte ihåg vad du heter Skäms) var också med. Eddie var lika pigg och sprallig som när matte Ulla visade honom och lillmatte jobbade FANTASTISKT med den bångstyrige valpen (som kanske skulle ha fått namnet Allral_Ugnast och inte Allrap-Iggast?) och lyckades till slut få honom att förstå att det är matte som bestämmer vilken väg man ska gå Flört.


Tack allesammas för att ni kom och var med, ni var alla jätteduktiga! Hoppas vi gör om det här (ni tränar väl?)


AMANDA

genom gammelmatte


Så här lite på undanskymd plats skäms gammelmatte Anna som fotograferade en massa på utställningen. Hon laddade över alla bilder från kameran till datorn och raderade från minneskortet (utan att kolla på datorn att allt var OK). Något hade gått fel så ingen av alla de drygt 100 bilderna går att öppna...Gråter Hon hade fotograferat hela utställningen med alla finalister mm. MEN ett är säkert - hon gör aldrig mer om det misstaget... Om någon av er har bild/er på syskonen på utställningen får ni jättegärna skicka till bloggen.

ANNONS
Av Amanda Terapihund - 11 november 2009 12:54


Matte har varit dålig på att låta mig låna datorn för att skriva i min blogg, men nu har det hänt rätt mycket som jag bara MÅSTE få berätta för er. Jag får dela upp det lite och börjar med...


KAPITEL 1


Alla mina valpar med Krille (utom Buppan) har jag fått träffa två gånger. Först hade matte samlat till en valpträff i Överkalix. Valparna fick leka, gå på promenad på Lappberget och lillmatte Anna hade en handlerkurs inför Vinthundklubbens inofficiella utställningen i Boden i oktober. Alla hanvalpar var anmälda till utställningen och bara en av mattarna/hussarna visste hur en utställning gick till och hade varit på utställning tidigare. Valparna och deras handlers var otroligt lättlärda och duktiga och det var såååå skojigt att träffa alla med sina respektive mattar, hussar och småmattar/-hussar.


Vi hade också en del teori och allmänt hundprat inne i SCA:s grillkåta på Lappberget; och njöt givetvis också av god grillad mat och kaffe i den goda värmen.  Fantastiskt att få fri tillgång till den Glad, tack!

Hoppas vi kan träffas igen och göra något liknande.


Lillmatte Anna fotograferade en del, matte ska få söka fram de bilderna och visa dem för er.


FORTSÄTTNING FÖLJER...


AMANDA

Av Amanda Terapihund - 26 juli 2009 22:18


Jag har sökt och sökt men nu får jag nog ge upp – jag hittar henne INTE... Den 10 juli for husse, matte och Buppan (Trollsången Allras-Ötast) till Umeå – och Buppan kom inte hem!!! Hon stannde på kennel Williwaw.


Det är ett jättehål i vårt hus sedan dess, ALLA saknar henne fortfarande och ångrar att vi inte lät henne stanna hos oss. MEN hon har det jättebra hos sina nya mattar och hussar och har fått många nya hundkompisar, så henne är det inte synd om! Det är värre för oss på Trollsången.


När matte tömmer kameran på bilder ska ni få se bild på henne med nya matten.


Matte och husse har sagt att jag nog ska få nya valpar för dom jag hade var så charmiga och söta. Vi får se när det blir.


Puss, puss

AMANDA

Av Amanda Terapihund - 30 juni 2009 14:05


Min  valp som flyttade till Kalix, eller närmare bestämt Risön, har nu fått nytt eget namn av sina människor; det blev Ozzy. Det namnet gillade min matte! Ozzy verkar ha funnit sig väl tillrätta och är ganska busig. Han äter bra och sover bra. När han fick klorna klippta då somnade han : ) och han har provat att använda halsband för första gången igår och det gjorde han ingen större affär av heller.


Här smakar Ozzy på skosnörena till en stövel; tjaa, fast bättre än...


...krattan! Den var nog så hård


Härligt att ha en snäll storebror! Båtsman visar mig hur det ska vara. Här ligger han med Ozzy när han sover en stund


AMANDA

Av Amanda Terapihund - 29 juni 2009 20:21


Idag ringde en uppfödarkollega från Umeå och ville veta lite mer om tikvalpen. Vi pratade om rasen och kullen och våra cavalierer just nu och det visade sig att vi hade en gemensam bekant – Ex-Elvis tilltänkta köpare. För nästan exakt ett år sedan köpte de en hanvalp av henne. Den hanen lämnade de tillbaka efter cirka en vecka...


Ex-Elvis hade tur som fick komma till sin rätta familj direkt, utan att först "provbo" hos en annan familj som inte tänkt igenom sitt valpköp ordentligt! Detta är MYCKET sällsynt, tack och lov, men det händer tyvärr ibland.

Personligen har jag svårt att förstå att man inte tänker igenom ett valpköp. Man skaffar ju en liten försvarslös familjemedlem som man förhoppningsvis ska leva tillsammans med i sorg och glädje i minst tio år.


Ni som sitter där ute och läser denna blogg och andra bloggar och hemsidor – om ni förälskar er i någon valp tänk igenom eventuellt valpköp ORDENTLIGT och sov på saken flera nätter. Det är det bästa för både er, valp och uppfödare.


En valp är en levande varelse som är helt beroende av dig den första tiden. Respektera den och tag väl hand om den!


hälsar UllaBritta,

AMANDA:s matte

Av Amanda Terapihund - 29 juni 2009 11:24


Förra torsdagen flyttade mina sista två pojkar, Eddie till Haparanda och Ex-Elvis till Kalix. Ex-Elvis kommer att få ett nytt eget namn.


Kvar hemma är nu tiken och gissa om vi leker! Hon är jättekul för hon är alltid glad och pigg och snabb som bara den.


Här är Eddie med nästan hela sin familj – storasyster fattas


På lördag fick matte rapport från dem och Eddie hade varit sååå duktig; han hade inte kissat eller bajsat inne en enda gång sedan de hämtade honom.


"Ex-Elvis" i sin nya mattes famn, och...


...med hela sin familj. Titta! Han har en storebror som också är en cavalier. Storebror heter Båtsman och är en snart 2-årig trefärgad hane.


LYCKA till alla som blivit ägda av mina pojkar!
AMANDA

Av Amanda Terapihund - 24 juni 2009 11:16


Idag skulle Elvis Andersson flytta till sin familj i Luleå, men två timmar innan dom skulle komma och hämta honom ringde den blivande hussen och lämnade återbud.


Vi blev alla snopna över det sena återbudet, men samtidigt glada att Elvis inte behövde flytta till nytt hem och att man skulle upptäcka att man inte hade tillräckligt med tid för honom efter några dagar. Nu får han gå kvar här tills vidare och leka med mig och sin syster och alla andra hundar!


Elvis (eller vad du vill kalla honom) är alltså till salu igen, liksom sin syster som vi också fick ett sent återbud på.


AMANDA

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se