Senaste inläggen

Av Amanda Terapihund - 9 juni 2009 19:54


Idag har lillmatte fotograferat valparna. Här är dom:
Tiken t.v och Elvis Andersson vid bollen


Tiken


Tiken


Tiken på språng


Sjöberg


Sjöberg funderar på hur han ska tackla Christians sko...Ajjj, en valp har fått tag i en av Amandas spenar och drar


Elvis Andersson (skarp) och tiken (suddig)


Elvis Andersson


Elvis Andersson - se sån stil han har!


Amanda, tiken och Nyström


Hälsningar från

AMANDAANNONS
Av Amanda Terapihund - 8 juni 2009 19:15


Idag har matte vägt mina valpar igen och då passade hon på att avmaska dem också eftersom avmaskningmedlet doseras efter vikt. Valparna har nu smakat på mat fem dagar och tycker det är riktigt gott, men avmaskningsmedlet var inte gott! Dom spottade och grimaserade för att få ut det ur munnen.


Sedan tog matte ett par bilder som ni kan se här nedan. Tyvärr inte på alla i kullen, men det kommer!


Hane 2, i fortsättningen kallad Sjöberg efter sin nya familj, sitter och längtar ut i köket


Valparna har smakat på att springa runt i de olika rummen så nu är inte grindar och andra hinder populära längre. Matte säger att de är ovanligt pigga och framåt cavaliervalpar för inte ens vara sex veckor.


Här sover en av de små på en bädd i vardagsrummet


Ingen bädd inom synhåll – då försökte tiken (t.v) och Sjöberg lägga sig på Christians fot för att sova. Christian är lillmattes fästman.


AMANDA


ANNONS
Av Amanda Terapihund - 7 juni 2009 15:06


Idag har tre familjer varit och tittat på mina valpar. Det är dom familjer som funderat på mina små pojkar, och kan ni tänka er! Alla tre pojkarna fick nya familjer att äga!

Först kom familjen Nyström från Haparanda – de var två vuxna och tre barn. Nåja, den äldsta flickan var nästan vuxen. De valde den valp som föddes som nummer 2. Fast det tog ett tag innan de kunde bestämma sig för valparna är väldigt lika och har inga vita tecken alls som kan kan använda som ledtråd.


Familj nummer två bor i Luleå. Det var mamma, pappa och två barn. De fastnade snabbt för hane nummer 1.


Slutligen kom ytterligare en familj från Luleå, mamma, pappa och en liten pojke. Pojke nummer tre flyttar till dem om drygt två veckor.


Nu har matte lovat att fotografera och försöka hålla reda på vem som är vem på bilderna så alla kan följa "sin" valp den sista tiden innan leveransen. "Live" har matte inga problem att skilja på de tre hanarna, men på foto lyckas hon inte, så det blir att anteckna för varje bild som tas.


Tikvalpen är också tingad. Flera vill ha henne men matte har inte bestämt ännu vart hon får flytta.


AMANDA

Av Amanda Terapihund - 4 juni 2009 23:16


Matte har köpt ny kamera så nu blir det lite bilder på mina valpar, som är 5 veckor nu.


Idag har lillmatte testat kameran och här är lite ögongodis :-)
AMANDA

Av Amanda Terapihund - 13 maj 2009 16:09


Igår vägde matte mina valpar igen. Dom ökar bra i vikt och verkar nöjda med tillvaron. Inte blev det tid för någon fotografering som hon lovat! Men idag har lillmatte fått hålla i oss – och försökt hålla oss vakna under fotograferingen. Vi var alla jättetrötta (mätta i magen) och ville bara sova. Men här är i alla fall en bild på oss var så ni kan se att vi är på riktigt.


Bilderna kommer i den ordning vi föddes.


Hane nummer 1


Hane nummer 2


Tiken


Hane nummer 3


Tiken och hane nummer tre var de som var mest vakna och visade att vi kommer att få stora fina ögon (något som matte verkligen gillar...)


Vi hörs och ses om en vecka!


AMANDA

Av Amanda Terapihund - 11 maj 2009 18:19


Ja, egentligen så är det två veckor sedan, i morgon. Men det har varit rätt mycket att ta hand om de små så att de mår bra och växer. Än så länge så äter, sover och bajsar de bara, men det tar all min tid att pyssla om dem.


I morgon blir de två veckor och då ska jag försöka övertala matte att fotografera dem. Visserligen ser man inte så mycket ännu (matte säger att de ser ut som marsvin! Visst är hon oförskämd!?), bara att dom är svarta, blanka och välmående.


AMANDA

Av Amanda Terapihund - 6 april 2009 20:43


Alla bilder idag har tagits av Karin Grein – tack Karin!


Hej igen!
Det är ett tag sedan jag skrivit i bloggen så nu kommer några rader och bilder från mitt besök idag. Det är mitt sista besök innan jag får valpar. Tänk så fort tiden går! Nästa måndag har alla mina vänner på Prisma påsklov så då är jag också ledig. Det är ganska skönt för jag börjar bli lite trött nu när magen börjat växa.

Alla som var här idag har fått gissa hur många valpar det blir. Det blev gissningar mellan 3 och 5. Den som gissar rätt ska få något sorts pris av mig.
Här ser Vilja nästan ut som om hon rökt något olämligt; men det är bara hennes mysuttryck som hon får när hon mår jättebra!


Idag fick min "storasyster" Vilja också följa med för att hon skulle få hälsa på mina goda vänner. Hon blev väldigt glad och svansade runt och hälsade på alla. Först av allt hoppade hon up i Bos knä och gav honom en puss!
Prismas konstnär Tomas tog chansen och ritade av Vilja också. Han här tidigare gjort en jättefin teckning av mig. Min matte ska rama in dom för hon tycker väldigt mycket om dem


Medan jag är valpledig ska Vilja hälsa på alla mina vänner. Jag ska skicka bilder på mina små valpar när dom kommer, runt Valborgsmäss och låte er få se dem.


AMANDA

Av Amanda Terapihund - 23 mars 2009 18:18


Idag har jag kommit tillbaks till Prisma också! Först hälsade och kelade vi lite grann med varandra. Sedan började vi träna hopp över hinder! Det har jag aldrig gjort förut, men matte visade och sedan fick Tomas och Anna-Karin också träna med mig. Det blev jättejobbigt med alla saker som dom sa och ville att jag skulle göra. Det gick helt runt i huvudet till slut så jag la mig platt ner på golvet för att vila. Då bestämde matte att jag skulle få träna med de andra nästa gång så alla får prova på. Jag försöker verkligen göra som dom vill för då får jag en bit av en köttbulle! Mums!


Här sitter jag fint framför hindret som vi gjorde av brädbitar från "slöjdrummet".  Det är Tomas som håller i köttbullen.


– "Hopp!"...


...och åt andra hållet


Ibland fuskade jag och gick runt hindret men då fick jag ingen köttbulle (ibland...)


Nu har Anna-Karin tagit över träningen. Anna-Karin har haft cavalierer förut. Nu har hon en welsh springer spaniel som heter Tilda.

–"Hann du?" frågar Anna-Karin. Nej, jag var snabbare än kameran och matte.


Se, som en röd blixt högt över hindret! Snart proffs!


Tomas fotograferade mig med mattes kamera. Fint va!?


AMANDA

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se