Senaste inläggen

Av Amanda Terapihund - 16 mars 2009 18:04


Matte har varit sjuk så jag har inte kunnat besöka mina vänner på Renen på ett tag. Vi var såååå glada att träffas igen!


 

Marie och Kjell


Kärt återseende!


Anna-Maria var också jätteglad


Kärlek...


Fredrik tycker jättemycket om schäfrar, men Amanda går också bra; Amanda är väldigt förtjust i Fredrik!


 

Nu är det dags att fara hem igen. Då får jag en riktigt STOR kram av Kjell


AMANDA

ANNONS
Av Amanda Terapihund - 3 mars 2009 16:50


...ja det är sant! Men inte för att jag är en gangsterhund, långt ifrån! Anledningen är att jag och matte har varit och hälsat på min fästman "Krille"  (Bacchus du Nid du Faisan) i Rostberg utanför Sundborn i Dalarna.

Det var sportlovsvecka i Dalarna förra veckan så det var inte så lätt att hitta någonstans att bo så jag gjorde inbrott i en godisbutik.... nej, jag skojar! det fanns ett ledigt rum i Falu fängelse som numera är vandrarhem; det rummet bokade matte åt oss för två nätter. 


 

Fängelset från gatan...


...och innanför muren...


...och på gården mot stora porten


Vi kom dit på onsdag kväll.


Först fick vi släpa packningen 46 trappsteg uppför vindlande stentrappor...


 

..där hittade vi "vår" cell – 216, längst bort i den här korridoren


Närbild av dörren från utsidan


Låset


Inne i cellen var det  trångt, dragit och sängen var väldigt obekväm (för matte) och det var givetvis galler för fönstren...


 

...det var kallt och dragit på golvet också. Som tur var hade matte med en bädd åt mig.


Vy från cellfönstret på kvällen när vi kom...


...och på dagen från samma fönster på dagen


 

Så här trött var jag efter att ha varit i fängelse två dygn.


Stackars dom som var tvugna att bo här länge! och kanske tillsammans med någon som de inte tyckte om. Matte och jag hade ju varandra och kunde gå ut på promenader.


AMANDA

ANNONS
Av Amanda Terapihund - 2 mars 2009 16:16


Nu har jag varit på friarstråt till Krille i Dalarna. vilken glad och trevlig gentleman han var – nu hoppas jag, och matte, på valpar på Valborgsmässoafton.

Jag ska berätta mer senare om min resa - vi bodde på fängelset i Falun två nätter.


Idag har jag varit på Prisma igen. Alla var vi lika glada att se varandra och Tomas ritade av mig så fint! Här är teckningen:Den förste jag sprang fram till och pussade var Kjell, han blev glad då. Här myser vi i en fåtölj.Å sedan flyttade jag till soffan, där var det tre jättesnälla tjejer som turades om att smeka mig. Tala om lyxigt jobb! Jag har det fantastiskt bra!AMANDAAv Amanda Terapihund - 24 februari 2009 22:28


Hej alla mina vänner! Så det kan bli... Jag har just börjat arbeta och så ska jag åka och träffa en fästman som min matte har valt ut åt mig. Han bor utanför Sundborn på kennel Campanard, där jag är född. Han kallas för Krille och är black/tan (svart med roströda tecken) till färgen. Egentligen heter något så fint som Bacchus Du Nid Du Faisan och är född i Frankrike. Tänk, en rikitg fransman! Dom ska ju vara riktiga gentlemän. Jag tror att matte har gjort ett bra val ;-)


Sedan kanske det blir små valpar, men jag kan jobba tills det nästan är dags att valpa, tror matte. Tvåbeningarna kan ju göra det när dom ska ha människovalpar så då kan jag också. Och det är inte så tungt att bli smekt och bortskämd, jag tror t.o.m att det är bra för oss alla!


Här får ni se bilder på min Krille. Dom fina bilderna är tagna av Sofia Wikström.


 Foto: Sofia Wikström


Foto: Sofia Wikström


I morgon flyger matte och jag ner till Stockholm och därifrån tar vi snabbtåget till Falun. Där möter min gammelhusse oss. Undrar just om jag minns honom? Sedan stannar vi där ett par dagar. Jag berättar mer när jag kommer hem. Då ska jag också berätta mer om vad jag gör och hur jag blev  besöks- och terapihund.


Jag vill också tacka så väldigt mycket för alla snälla och fina ord om det arbete jag gör, jag blir riktigt rörd.


Pussar & svansviftningar,

AMANDA

Av Amanda Terapihund - 21 februari 2009 00:30


Hej, jag är ny här! Jag heter Campanards Amanda och är en cavalier king charles spanieltik. Jag är tre år om en dryg månad, men har redan börjat mitt yrkesliv. Jag arbetar som besöks- och terpapihund i Överkalix. Där finns många jättesnälla händer, glada ögon och mjuka röster. Jag tyckte om allesammans på en gång för jag kände mig så välkommen.


Här är bilder från mitt allra första besök och här kan du själv se hur snälla och glada alla är. Det syns fast dom inte har en svans att vifta med som jag.


Här får jag ligga på arbetsbordet för att det ska vara lättare att prata

med mig. Hur mysigt som helst!


AMANDA

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se